Furtul din conductele de apă caldă ia amploare în judeţele din Moldova

Un grup de jandarmi din Botoşani a surprins ieri cinci persoane în timp ce sustrăgeau cantitaţi impresionante de apă caldă dintr-o conductă aflată pe câmp. Cazul nu este însă singular. Se pare că, din cauza frigului din ultimele zile, în tot mai multe judeţe din Moldova se practică furtul din conductele de apă caldă.

După ce mai mulţi cetăţeni, dintre puţinii care încă nu s-au debranşat de la încălzirea centralizată, s-au plâns regiilor locale că apa caldă ajunge cu presiune scăzută în casele lor, situaţia a intrat în atenţia poliţiştilor, care au deschis o anchetă.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate s-a descoperit faptul că cei cinci botoşeneni făceau parte dintr-o reţea de traficanţi de apă caldă, care activa pe raza mai multor judeţe din Moldova. Membrii reţelei au sustras, în mod repetat, pe timpul nopţii, apă caldă din conductele ce tranzitează marile oraşe, utilizând pentru transport autocisterne de mare capacitate, cu numere false de înmatriculare.

Apa caldă era sustrasă cu ajutorul mai multor furtune de tip pompier, montate la instalaţiile artizanale, cu care membrii reţelei înţepau conductele de apă caldă.

Scris de Calin
6 decembrie 2010 15:12

Alte articole

Vezi mai mult