Gabi Firea va da cu vopsea prin București, pentru ca şobolanii să pară porcuşori de Guineea

Primăria București a contractat o importantă firmă de vopseluri cu care intenționează să demareze un program de înfrumusețare a capitalei în vederea pregătirii acesteia pentru manifestațiile ce vor avea loc cu ocazia centenarului. Planul vizează vopsirea șobolanilor din București în culori vii, să pară că e plin de porcușori de Guineea pe străzi.

Vopseaua va fi amestecată și aruncată prin oraș cu acele camioane speciale ce au fost folosite în anii trecuți pentru a da cu substanță anti-țânțari și anti-gândaci, procedeu la care s-a renunțat pentru că primarului în place să trăiască ca la țară la oraș, îi aduce aminte de copilărie. Dacă în timpul procedurii vor exista și cetățeni stropiți cu vopsea, autoritățile recomandă cetățenilor să-și închipuie că sunt la „Color Run” și că sunt vopsiți pentru o cauză umanitară.

Un alt avantaj al vopsirii șobolanilor este că vor fi mai ușor de văzut de către pisici, singurele ființe care încearcă cât de cât limitarea numărului acestora și că, în cazul în care dau iama prin panseluțe și alte flori, arată foarte frumos, ba chiar se asortează cu peisajul. „Această măsură va impulsiona turismul pentru că cine în lumea asta n-ar dori să vadă un oraș plin cu porcușori de Guineea pe stradă?”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Scris de Eftimie
5 iulie 2018 08:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult