Gălăţenii au găsit leacul pentru depresie: „Ne ţine în viaţă ura faţă de brăileni”

Viaţa în Galaţi nu este un motiv de bucurie pentru nimeni, mai ales pentru gălăţeni. Ruinele unei industrii odată măreţe, miile de firme care căpuşau Sidexul aflate în faliment, un primar venit din inteligenta lume a fotbalului, toate acestea au lăsat cicatrici mari în sufletele gălăţenilor. Dar, cu optimismul care-i caracterizează încă din cele mai vechi timpuri, aceştia susţin că au oricând un remediu pentru depresie: „Moartea unui brăilean este, tot timpul, un motiv de sărbătoare”, spun mulţi dintre ei.

„Ura faţă de moldovenii din Brăila ne ţine, practic, în viaţă”, explică un localnic în timp ce-şi ascute toporul, absolut fără nici un motiv anume. „Nimic nu este mai rău pe lumea asta ca un brăilean fericit sau, şi mai rău, viu. Ăia nu sunt oameni, ci fiinţe fără suflet, ce merită stârpite”, a declarat gălăţeanul Vintilă Petrea.

Autorităţile locale spun că nu există motive de îngrijorare în privinţa tensiunii crescute între brăileni şi gălăţeni. „În definitiv, toţi suntem moldoveni: suntem siguri că problema se va rezolva civilizat, la cârciumă, cu câţiva pari şi două trei violuri”, a declarat un reprezentant al IGP Galaţi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
25 februarie 2014 06:02

Alte articole

Vezi mai mult