Gălăţenii i-au învăţat deja pe refugiaţi primele cuvinte în română: Moarte brăilenilor!

Veniți de nici o săptămână în România, primii refugiați sirieni au fost întâmpinați cu căldură în prietenoasa comunitate gălățeană. Aceștia au fost cazați în cele mai frumoase case cu chirpici din zonă și înscriși la cursuri de limba română pentru a se integra mai rapid în țara din Uniunea Europeană în care și-au dorit de mici să ajungă.

Asfel, aceștia au învățat și primele cuvinte în limba română de la profesorii lor gălățeni. „Sunt deja de câteva zile aici dar știu cum să dau bună ziua. Domnul Aioanei de la centrul de refugiați ne-a învățat cum se zice «Moarte brăilenilor» și e foarte bine. Oriunde mă duc în Galați și spun asta sunt primit cu zâmbete și prietenie. Oamenii sunt foarte ospitalieri aici. Am fost la șaormărie și am zis «Moarte brăilenilor», vreau și eu una cu de toate și omul de-acolo mi-a făcut reducere 5 lei”, a povestit Iusuf Ahmed Narat, unul din refugiații sirieni ajunși la Galați.

Refugiații spun că au mai fost învățați multe lucruri folositoare de gălățeni, cum ar fi să aibă tot timpul un par la ei și, când văd un brăilean, să-i dea jihad pentru că este necredincios. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

5 martie 2016 12:44
Citește mai mult despre: Brăila galati refugiati

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult