Gardienii închisorilor iau notiţe de la vameşii aflaţi în arest

Arestarea vameşilor a fost primită cu entuziasm de gardienii din închisorile unde aceştia au fost plasaţi. De la prime ore ale dimeneţii, până seara târziu, gardienii iau notiţe de la vameşi despre cum să scoată bani de la cei care introduc produse şi obiecte ilegale în închisori.

„Când a auzit un vameş cât scot din şpagă a izbucnit într-un râs isteric. A râs şi cu curu’ de mine, cum se zice. Pentru început, mi-a oferit un singur sfat şi, după ce l-am pus în practică, rezultatele s-au simţit imediat. A doua zi am scos din şpăgi cu 15% mai mult. Ca să-mi dea şi alte sfaturi, mi-a cerut procent din şpaga pe care o obţin. Am acceptat fără să stau pe gânduri, iar acum scot dublu din şpagă, iar el îmi ia doar 30% din ea. Câştig şi eu, câştigă şi el, toată lumea e fericită”, ne-a spus, sub protecţia anonimatului, unul dintre gardienii care păzesc vameşii arestaţi.

Deşi nu ne-a oferit nume, gardianul ne-a spus că foarte mulţi politicieni i-au vizitat pentru sfaturi pe vameşii închişi. „Nici la Mitropolie de Sărbători nu e coadă cum e la vameşi”, spune gardianul.

Scris de Calin
11 februarie 2011 13:02

Alte articole

Vezi mai mult