Gata cu birocrația! Nu se mai fac licitații pentru autostrăzi, se fură direct banii

România a făcut primii pași în eliminarea obstacolelor birocratice care poluează orice investiție de anvergură a statului. Prin mai multe amendamentele aduse la legea achizițiilor publice, acum va fi mult mai ușor să se fure banii pentru autostrăzile ce, oricum, nu sunt construite de nimeni pe aici.

„Noile proceduri elimină obligația organizării de licitații și nici nu mai e nevoie de vreun caiet de sarcini. Mai mult, studiile de prefezabilitate și fezabilitate nu mai sunt obligatorii, doar alocarea de fonduri pentru ele este necesară”, a declarat un director din Ministerul Transporturilor. Pentru a accesa fonduri de la stat pentru construcția de autostrăzi e suficient să depui un dosar la minister cu numele firmei și politicianul care girează toată afacerea.

Se estimează că noile măsuri vor elimina birocrația cu până la 70% și vor eficientiza furtul până la 95%. „Nu există soluții care să dea 100% randament, mai dai peste câte un prost care chiar vrea să muncească”. În privința fondurilor eurppene, Comisia Europeană va primi o listă cu conturile din Elveția unde trebuie virați banii, listă ce se va actualiza permanent.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

1 aprilie 2016 16:04
Citește mai mult despre: autostrazi furt

Alte articole

Vezi mai mult