Gata cu discriminarea sexuală! Dacă te dai la o colegă de serviciu, trebuie să te dai şi la un coleg

Noile prevederi ale Codului Muncii în privința egalității de șanse sunt mai dure decât credeam. În vederea alinierii la normele europene, legislația românească în domeniu prevede acum obligativitatea ca la locul de muncă să acorzi exact atâta atenție bărbaților cât și femeilor.

„Conform legii, pentru a preveni eventuale amenzi sau chiar condamnări, dacă încerci să agăți o colegă de servici trebuie să faci același lucru și pentru un coleg. Dacă scoți o femeie la cafea, scoți și un bărbat la cafea. Dacă săruți o colegă, săruți și un coleg. Dacă întreții relații sexuale cu o colegă de muncă trebuie ca în 30 de zile să faci același lucru și cu un coleg pentru a promova egalitatea de sexe”, explică juristul Decebal Popescu.

Cei care nu respectă aceste obligații la locul de muncă riscă să fie dați afară dacă nu dovedesc în fața unei comisii, formată din liderul de sindicat, directorul firmei, un medic și un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de muncă dragostea pentru colegii de ambele sexe.

Scris de Ef
13 octombrie 2017 11:10
Citește mai mult despre: munca sex

Alte articole

Vezi mai mult