Numirea va fi făcută, conform legii, de președintele României la propunerea Comitetului Național de Zoologie și protecție a Pădurii. S-a ales un urs atât pentru implicațiile simbolice cât și pentru cele practice, urșii cunoscând pădurea mai bine decât oamenii.

urs-director-la-dna-paduri.jpg

Tototată se presupune că ursul va fi mult mai greu de corupt decât un șef de parchet obișnuit, care pentru un ban, un teren, o excursie în străinătate ține la sertar dosarul oricărui pedofil. În plus când decide reținerea pentru 24 de ore a vreunui suspect, timpul petrecut „în carceră” va fi mult mai impresionant.

DNA-ul pădurilor va avea misiunea de a verifica infracțiunile ce au loc în pădure, respectiv tăierea ilegală de lemne sau branconajul. Acesta va lucra îndeaproape cu DNA-ul apelor, care se ocupă de poluarea sistemului hidrografic, și DNA-ul aerului, care verifică poluatorii majori din atmosferă pentru că Garda de Mediu nu poate face nimic. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 11.06.2020 07:40 Social

National Cinematografic