Geneticienii au descoperit că românii nu se trag din daci sau romani, ci din mama şi tata

O descoperire a oamenilor de ştiinţă germani riscă să dea peste cap tot ce ştim despre istoria poporului român! Conform specialiştilor de la Universitatea de Genetică din Stuttgart, nu ne tragem din daci sau romani, aşa cum se credea, ci din mama şi tata. Mai mult, geneticienii bănuiesc că aceştia, la rândul lor, s-ar trage din bunicul şi bunica, a căror existenţă era considerată până acum o simplă legendă.

Descoperirea savanţilor germani pare a fi confirmată şi de datele furnizate de filologi, potrivit cărora cei mai mulţi dintre români nu ştiu daca sau latina, dar, în schimb vorbesc aceeaşi limbă ca mamele şi taţii lor, deci există clar o legătură directă.

Istoricii nu sunt însă convinşi de concluziile geneticienilor nemţi. Ei spun că există multe cazuri de români care, conform datelor oferite chiar de geneticieni, nu se trag din tata, ci din cu totul altcineva, deci foarte probabil din daci sau/şi romani. Afirmaţiile savanţilor germani au stârnit de asemenea, o mare vâlvă printre universitarii români din Transilvania, care susţin că e vorba de o tentativă clară de a nega continuitatea noastră pe aceste meleaguri, inventându-ne tot felul de strămoşi imaginari cu nume absurde ca „mama”, „tata” sau „bunicul”.

Scris de TNR
16 mai 2012 13:05

Alte articole

Vezi mai mult