Geografia va fi scoasă din programa şcolară, ca să nu mai înveţe copiii pe unde se iese din ţară

În sfârşit, o soluţie la migraţia creierelor! Ministerul Educaţiei a declarat că ia în calcul scoaterea materiei Geografie din programa şcolară, pentru ca tinerii să nu mai înveţe despre punctele vamale pe unde pot părăsi ţara.

“Începând de anul viitor, profesorii de geografie cu ureche şi voce vor fi transferaţi la catedra de muzică, iar restul vor fi scoşi la pensie”, a promis Decebal Popescu, subsecretar de stat. “Indiferent că sunt la liceu sau în şcoala generală, copiii noştri nu vor mai auzi la şcoală despre Nădlac, Albiţa, Salonta sau Borş.”

„Dacă pleacă din ţară, va fi exclusiv din cauza educaţiei primite acasă. Şi oricum se vor învărti zile întregi în cerc până să găsească punctul de trecere a frontierei. Poate renunţă.”

Deşi majoritatea liderilor politici au considerat că măsura este binevenită, elevii sunt nemulţumiţi, mulţi dintre ei declarând că geografia era materia lor preferată. “Anul ăsta, domnul profesor ne-a predat o lecţie minunată despre vama Curtici. Aşteptam cu sufletul la gură clasa a unsprezecea, ca să aflu exact traseul până acolo, pentru după ce iau Bacul şi plec în Germania”, spune un tânăr olimpic. “Acum simt că nu mai are niciun sens să mă duc la şcoală!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
8 ianuarie 2016 15:01
Citește mai mult despre: elevi emigranti frontieră geografie scoala vama

Alte articole

Vezi mai mult