În Bucureşti e atât de frig că îţi creşte mustaţă de ungur! Ăsta e doar primul semn că gerul din Capitală e serios, atingând nivelul critic, de tip Ger Secuiesc. De la frig începi să ai un accent bizar, şi să te semnezi Fekete Istvan în loc de Paul Baciu. Cel mai nasol e că angajaţii din panificaţie nu-ţi mai dau pâine dacă nu ceri în maghiară, de zici că eşti în Harghita.cocalar_ungur_paini.jpg

"De dimineaţă am ieşit până pe utca, pardon, pe stradă, şi în loc de maşini vedeam cai, atât de unguresc era gerul. M-am dus la magazinul, am cerut un pâine şi vânzătoarea mi-a spus: « Tesek?!» Am rămas ca o lemn, mută de uimire", spune Decebal Popescu, din Bucureşti.

Acesta s-a internat imediat la George Marinescu, bănuind că a dat în schizofrenie, sau a făcut pareză, dar după ce a stat câteva minute la căldură şi-a revenit şi n-a mai vorbit în limba aceea ciudată. Întrebat dacă şi în Berceni e ger ca în Secuime, un cetăţean a spus: "Nem tudom, mânca-ţi-aş, că nu sunt din localitate. N-ai să-mi dai 50 de forinţi?".

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Ionut | Tuesday, 19.01.2016 19:00 Social

National Cinematografic