Germania a câştigat la masa verde Al Doilea Război Mondial. Ruşii spun că vor face recurs

Germania a câştigat la masa verde Al Doilea Război Mondial, ca urmare a contestaţiei pe care a făcut-o acum mai bine de 50 de ani la Tribunalul Internaţional al Litigiilor Belicoase. Germania şi-a construit cazul pe faptul că soldaţii ruşi care au pătruns în 1945 pe teritoriul său au consumat băuturi alcooolice înainte de luptă, fapt interzis de regulamentele internaţionale.

La vremea respectivă, alcoolul se afla pe lista substanţelor interzise de comisia pentru fair-play în războaie. Bănuielile nemţilor au apărut în momentul în care mai mulţi soldaţi ruşi au refuzat recoltarea probelor biologice pentru controlul antidoping. Acestea au fost însă obţinute într-un final, după ce ruşii au fost mituiţi cu suc de portocale. Nemţii mai acuză armata aliată, în special pe cea rusă, că a folosit mulţi soldaţi extracomunitari, originari din Asia, fără drept de luptă pe frontul european.

De asemenea, nemţii spun că americanii nu aveau ce căuta în Europa, ci trebuiau să se limiteze la războiul din Pacific. Cu atât mai mult cu cât ei au întrat în război mult după data limită de înscriere în război stabilită de organizatori.

Conform datelor din dosarul aflat pe masa Tribunalului Internaţional al Litigiilor Belicoase, mai multe state au fost acuzate că nu şi-au apărat corect şansele, între care şi România. Deşi a participat alături de Germania la campania din Rusia, armata română s-a prezentat total nepregătită pe câmpul de bătălie, lăsând impresia că a mers pe front doar ca să trântească lupta.

Ruşii au replicat că nici Franţa nu şi-a apărat corect şansele, cedând în faţa invaziei naziste mult prea repede. Ruşii recunosc că n-au dovezi clare care să probeze non combatul francezilor, dar spun că graba cu care Franţa s-a declarat învinsă este cel puţin suspectă.

Pe lângă acordarea victoriei Germaniei, comisia a decis şi suspendarea Rusiei pentru următoarele trei războaie mondiale. Americanii, în schimb, au beneficiat de clemenţa comisiei şi au primit suspendare doar pentru următorul război mondial.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
31 mai 2010 22:00
Citește mai mult despre: front Germania lupta razboi rusia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult