Tu ce-ai fi făcut în locul lui? Marian T., un electrician de 42 de ani din cartierul Berceni, a găsit în această dimineaţă pe trotuarul din faţa blocului său o pungă conţinând incredibila sumă de 4000 de pungi. Alţii şi-ar fi însuşit averea pe loc, nu însă bucureşteanul, care a predat punga cu pungi la cea mai apropiată secţie de poliţie.

4000depungi.jpg
“Dau să ies din bloc şi văd pe jos o sacoşă mare, înnodată. Mă uit în jur - nimeni. O desfac - ce să văd? Câteva mii de pungi, o adevărată avere! N-am văzut niciodată atâtea pungi la un loc”, spune Marian. "Dacă eram genul ăla de om, acum aveam debaraua plină, număram la pungi până mâine!"

"Ai mei mi-au dat însă altă educaţie. Îmi plac pungile, dar nu sunt un pungaş! M-am gândit: Marian, dacă erai tu acum în pielea amărâtului care le-a pierdut?", a adăugat bărbatul.

Proprietarul pungilor, un pensionar din blocul de vizavi, a izbucnit în lacrimi când şi-a primit înapoi cele 4000 de sacoşe - economiile sale de o viaţă. "Mi le-a luat vântul direct din balcon. Credeam că n-o să le mai văd niciodată!"

Dând dovadă de şi mai multă nobleţe, eroul Marian T. spune că a refuzat chiar şi cele 200 de pungi pe care bătrânul i le-a oferit drept recompensă.

Scris de Vasile | Wednesday, 09.08.2017 17:04 Social

National Cinematografic