Gheorghe Mărmureanu: O temperatură de 7 grade se poate produce oricând!

Semnal de alarmă tras de cel mai faimos seismolog român! Gheorghe Mărmureanu ne avertizează că, în condiţiile de primăvară, o temperatură de 7 grade s-ar putea produce absolut oricând! Mai mult, după producerea acestei temperaturi ar putea urma o serie de replici de 2, 3 sau chiar 4 grade iar regiunile de la malul mării riscă să fie lovite de un val de temperaturi medii!

Conform lui Mărmureanu, acest fenomen se petrece cu o anumită ciclicitate, fiind practic o reluare a temperaturilor din ’77. “La noi se întâlnesc 2 falii de temperaturi”, explică seismologul, “cu rezultate absolut dezastruoase, deoarece majoritatea clădirilor nu au fost proiectate să reziste la astfel de temperaturi. Oamenii vor fi nevoiţi în multe cazuri să dea drumul un pic la căldură noaptea iar ziua să iasă cu căciuli pe cap”

Mărmureanu dă vina pe autorităţi, care deşi ştiu de mult timp că primăvara se pot produce oricând temperaturi de 7 grade, nu au luat absolut nicio măsură. Seismologul spune că s-a oferit să le vândă pentru o sumă fabuloasă absolut rezonabilă un dispozitiv inventat de el care prezice producerea unor astfel de temperaturi cu 30 de secunde mai înainte ca ele să survină pentru ca oamenii să aibă cât de cât timp să se pregătească. “Autorităţile m-au refuzat, mi-au spus că au deja un aparat de acest tip, care îţi arată ce temperatură e. Aş vreau şi eu să-l văd, cred că e o prostie fără nicio bază ştiinţifică”, spune supărat Mărmureanu.

Scris de TNR
5 martie 2012 14:03

Alte articole

Vezi mai mult