Gigantul Google nu doar se uită pe gaura cheii, îşi ia şi notiţe

Google, tata-marele motoarelor de căutare pe Internet, a recunoscut că a strâns oarece informaţii confidenţiale de pe net, dar declară că a făcut-o în mod accidental. După ce autorităţile germane au comandat un audit al datelor colectate prin intermediul serviciului Street View, Google şi-a dat seama că din greşeală are o bază de date confidenţiale adunate de pe reţelele wireless neprotejate.

Ca orice hoţ de buzunare prins cu portofelul altuia în geantă, firma americană de răscolit Internetul a roşit şi s-a scuzat, încercând să explice că totul e o simplă neînţelegere. Ce s-a întâmplat de fapt: un mic script de spionaj, compus în pauza de masă de un programator gelos pentru iubita lui, a căzut în găleata cu programe cinstite de la Google. Apoi femeia de serviciu a pus capacul şi a vărsat găleata la Recycle Bin. De aici a totul a curs pe ţeava de Internet, şi gata.

Nesupravegheat de nimeni, micul spion şi-a făcut de cap. S-a înhăitat cu nişte viruşi urmăriţi general şi a început să fure. La început din curiozitate, apoi din cleptomanie, dădea buzna prin casele oamenilor, strângea tot ce găsea şi seara căra totul la Google, într-o debara unde nu caută nimeni. Asta i se putea întâmpla oricui, nu?

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
17 mai 2010 12:52
Citește mai mult despre: confidential furt google

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult