Globalizare! Un țăran s-a dus în Japonia ca să învețe să facă origami din șorici

Sărbătorile de iarnă nu mai sunt ca altă dată. Dacă vrei să impresionezi pe oamenii de la oraș, nu mai merge cu un simplu șoric, o tobă și un porc măcelărit în curte. Așa că tot mai mulți țărani merg la cursuri de specializare în țări străine, pentru a avea o ofertă cât mai atrăgătoare pentru turiștii din această perioadă.

Este și cazul lui Decebal Gheorghe, un țăran din Dâmbovița, care a mers până în îndepărata japonie, ca să învețe arta origami-ului. Acolo, sub îndrumarea maestrului Kesuke Myagi, a descoperit cum poate face din șorici cele mai surprinzătoare forme. Firește că noile abilități dobândite în japonia l-au ajutat pe țăranul român să aibă un succes devastator când s-a întors acasă.

„Cele mai căutate sunt lebedele din șorici, care când le tragi de cap cade o jumară din ea, dar și dragonul de șorici, șoriciul-floare de lotus și, firește, piesa de rezistență, un Buddha făcut numai și numai din șorici, care cântărește 100 de kilograme”, a povestit Decebal Gheorghe. Acesta a spus că, în cazul în care un turist vrea să mănânce de sărbători Buddha din șorici, trebuie să ia cu untură, ca să alunece mai ușor pe gât.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

22 decembrie 2015 08:03
Citește mai mult despre: origami porc sorici

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult