Google, dat în judecată de un pensionar pentru că nu i-a găsit ochelarii

Lovitură de imagine pentru gigantul online american! Un pensionar din Filiaşi a dat în judecată Google Inc. pe motiv că motorul de căutare al faimoasei corporaţii nu a fost în stare să-i găsească diverse lucruri, printre care bătrânul a menţionat în primul rând ochelarii. Mai mult, omul spune că era o căutare extrem de simplă, dat fiind că după o săptămână a realizat şi singur că avea ochelarii pe nas.

Analiştii pieţei online spun că procesul poate genera foarte mult PR negativ pentru corporaţie şi cu siguranţă va scădea încrederea publicului din Filiaşi. De asemenea, un verdict nefavorabil Google ar putea duce la pierderi financiare considerabile, dat fiind că bătrânul a solicitat despăgubiri constând în contravaloarea tuturor revistelor cu integrame şi sudoku pe care nu le-a putut rezolva în perioada de timp în care i-au lipsit ochelarii. Există chiar speculaţii că în spatele plângerii pensionarului s-ar afla eternii rivali de la Microsoft.

În acelaşi timp, procesul generează temeri cum că Google ar putea invada viaţa privată a utilizatorilor. Specialiştii spun că, din punct de vedere tehnic, singurul mod în care motorul de căutare ar fi putut afla unde sunt ochelarii bătrânului ar fi fost să-i intre în garsonieră şi să scotocească. Ca urmare, dacă pensionarul din Filiaşi va câştiga procesul, e foarte probabil că cei de la Google vor fi obligaţi să introducă şi acest gen de căutări prin casele utilizatorilor de Internet, principala temere fiind, în opinia specialiştilor, că ar putea să le ia acestora datele personale.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
6 decembrie 2011 12:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult