Grecii sunt disperați după turiști. Hotelurile acceptă plata cu ouă și găini

Turiști puțini și panică în hotelurile din Grecia, unde proprietarii au început deja să accepte și plata cu ouă, găini, saci de cartofi și alte produse alimentare. În Thassos la 3 stele poți plăti un sejur cu câte o găină pe zi și un carton de ouă. E bine să ai câte un ou la tine să mai dai bacșiș fetei care îți schimbă cearceafurile și chelnerilor de la tavernă.

”Cu găinile nu prea rentează, că trebuie să le faci pașaport european de animal de companie, dar chiar și așa e mai ieftin decât să te cazezi în România. Cel mai bine ieși cu sacul de cartofi”, spune Mioara, româncă venită în Thassos. Au fost și mici probleme la un hotel din Metagitsi, unde un turist a vrut să închirieze long term și a venit cu un porc în remorcuță.

Hotelierii s-au adaptat la noile condiții și pensiunile au în incintă pe lângă spații de joacă pentru copii și cotețe încăpătoare. Modelul de business e ideal pentru greci, care oricum preferau tranzacțiile cu cash, în Grecia existând în prezent 4 POS-uri. ”Malaka, de când românii vin cu gaina și oul, s-a aflat în sat și au venit 3 tineri să se angajeze”, spune Dimitris, proprietar de pensiune.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
7 septembrie 2020 09:09
Citește mai mult despre: Grecia

Alte articole

Vezi mai mult