Gruparea Anonymous Caracal a descoperit crack-ul de la Mozilla Firefox

Poliţia caracaleană este pe urmele hackerilor din gruparea Anonymous din localitate după ce aceştia au răspândit pe internet versiuni piratate ale mai multor program de calculator extrem de populare în rândul tinerilor. Este vorba de variantele “crack”-uite ale cunoscutului sistem de operare Ubuntu precum şi ale unor programe software cum ar fi Open Office, Firefox şi Yahoo Messenger.

“În ultima vreme au tot apărut pe torrenţi versiuni crack-uite ale acestor softuri. Ele au pe CD-ul de instalare şi un keygen, pentru cei ce vor să se bucure de toate opţiunile care le oferă, nu doar de varianta demo sau trial. De exemplu, un Firefox versiunea full, crack-uit, ocupă tot RAM-ul calculatorului şi are mult mai multe bug-uri”, spun experţii din cadrul departamentului de criminalitate informatică al poliţiei din Caracal.

Hackerii au postat pe diverse forumuri chiar şi mesaje în care se laudă cu faptele lor. “Orice prost poate să spargă protecţia unui program plătit, de-aia e şi plin internetul de aşa ceva. A sparge un program gratuit, ei bine, asta chiar e artă”, a scris liderul grupării Anonymus din Caracal, cunoscut sub nickname-ul Cătălin B.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

30 mai 2012 13:05

Alte articole

Vezi mai mult