Guvernul dă cu o mână şi ia cu 3. Studenţii circulă gratis pe CFR, dar zacusca se plăteşte separat, la kg

Un amendament puțin discutat a fost pus în ordonanța ce dă gratuitate studenilor pe CFR a fost introdus de doi parlamentari în timpul dezbaterilor de la comisii. Astfel, deși studenții vor avea în continuare gratuit pe CFR de la localitatea de domiciliu spre facultate, zacusca primită de părinți va fi plătită separat, la kilogram.

„Pentru fiecare kilogram de zacuscă se va emite un bilet special. Studentul care dorește gratuitate trebuie să se prezinte la ghișeul de bilete cu borcanul, carnetul de student, o adeverință și, în urma cântăririi zacuștii i se va spune exact cât are de plătit”, a explicat unul din inițiatorii amendamentului.

Legea prevede însă și o serie de facilități. Astfel, dacă se mănâncă zacusca în timpul călătoriei cu trenul, studentul poate prezenta borcanul gol la o casă de bilete și va primi un voucher de călătorie, valabil 15 zile pe rute regio, cu care va putea beneficia de o reducere la transportarea următorului borcan.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

17 februarie 2017 13:02
Citește mai mult despre: cfr studenti zacusca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult