Guvernul nu îi mai scoate la pensie pe bătrânii cu sufletul tânăr

Parlamentul a aprobat ieri un proiect de lege potrivit căruia românii vor fi scoşi la pensie în funcţie de vârsta spirituală. Astfel, un bărbat de 63 de ani, dar care sufleteşte se simte de 43, va mai sta, sau mă rog, va mai petrece încă 22 de ani în câmpul muncii.

“Această măsură trebuia luată, nu mai suntem în secolul 19”, a declarat un secretar de stat din Ministerul Muncii. “Ce contează vârsta din buletin, dacă omul se simte tânăr? Bunicul meu, de exemplu, tocmai a împlinit 85 de ani şi, ce-i drept, e uşor atins de Alzheimer, dar are ceva din seninătatea unui copil. De ce să-l fac să se simtă bătrân dacă sufletul lui e tânăr?”

 

Guvernul susţine că această măsură nu are nicio legătură cu criza din sistemul bugetar. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Muncii, “nu banii contează aici, ci respectul pentru bătrâni, sau nu, pentru oamenii cu sufletul tânăr.”

Tot ieri, Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat că următorul târg de joburi va fi destinat persoanelor de toate vârstele, de la 9 la 99 de ani, fiind aşteptaţi la Romexpo “deopotrivă pitici şi bunici”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
9 februarie 2010 13:29

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult