Guvernul schimbă legea. Mediile pot fi încheiate cu o notă și o sticlă de whisky

Ordonanță de Urgență care completează Legea Educației. Pentru că profesorii sunt în grevă, mediile școlare vor putea fi încheiate pe baza unei singure note și a unei sticle de whisky, ceea ce va asigura și lipsa corigențelor în sistemul de învățământ.

Potrivit ordonanței, o sticlă de whisky va fi echivalată cu o notă de 7 în cazul celor mai ieftine mărci, gen Ballantines, putând ajunge până la o notă de 10 sau chiar 2 sau 3 note de 10, dacă e vorba de un single malt Bunnahabhain sau un Macallan învechit.

Pentru o transparență cât mai mare, sticla se poate oferi direct de către elev sau de părinte, atât la școală cât și la domiciliul profesorului. În cazul în care pentru încheierea mediilor este nevoie de o teză sau de o lucrare de control, ordonanța prevede ca și directorul școlii să primească o sticlă de whisky, nu doar profesorul. În nota de fundamentare a ordonanței se explică și faptul că e de bun simț ca proful să deschidă sticla și să-l cinstească pe elev sau pe părintele care o oferă, apoi să declare solemn ”să fie într-un ceas bun” sau ”vacanță plăcută”, după caz.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
7 iunie 2023 13:12
Citește mai mult despre: grevă medii școală scotch single malt whisky

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult