Halal educație! Copiii din ziua de azi nici nu mai știu ce sultan a adus guma Turbo în România

Le umplem mintea cu tone de date, domnitori și alte prostii, dar lucruri de bază nu-i învățăm! Copiii din ziua de azi nu sunt în stare să răspundă la întrebări simple de istorie, precum cine a adus prima oară guma Turbo în țară.

”E trist că noile generații uită. Pentru mine, momentul când Ülker Pașa, cu trupele sale de ieniceri Ortadoğu au trecut Dunărea cu tirurile burdușite de Kakaolu Draje și cu gumă Turbo îmi va rămâne întipărit în minte. Parcă aud și acum tunurile cu Bonibon, făcute de legendarul Urban și trecute peste graniță în sacoșe de rafie. Ceambuluri întregi ridicau corturile cu tarabe în față și urdia se punea să cumpere tot din bazar. La sfârșit treceam printre cutii goale de săpun Duru, semn că lupta fusese aprigă”, povestește nostalgic Decebal Popescu, profesor universitar de Istorie Recentă.

”Unii nu știu, dar așa au apărut orașele. Inițial erau târguri unde oamenii se întâlneau să facă schimb de dubluri de surprize Turbo. Spre exemplu, Bucureștiul nu arăta ca acum în vremea sultanului Ülker. Au venit câțiva turci pe undeva pe unde e magazinul Unirea, cu o tarabă. Mai apoi s-au așezat pe malul Dâmboviței și alți turci, dar și armeni, evrei, sirieni și libanezi. Pe urmă au venit țăranii din Moldova și s-a ales praful, s-a ajuns la ce vedeți și astăzi”, a mai spus Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
29 martie 2016 10:37
Citește mai mult despre: gumă istorie sultan surprize Turbo turci

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult