Haos la Bac, după ce din greșeală s-au anonimizat și plicurile cu șpagă

Nu există examen de Bacalaureat fără probleme și contestații și nici anul acesta nu face excepție. O explicație pentru numeroasele note de zece în ciuda unei promovabilități scăzute este dată de decizia Ministerului Educației cu privire la anonimizarea rezultatelor. Din greșeală, au fost anonimizate și plicurile cu șpagă pentru profesori.

„Foarte multe cadre didactice s-au plâns că au primit plicuri cu bani pe care nu scria nicio indicație utilă. „Știi dumneata pentru ce și pentru cine” scria pe majoritatea din ele. Mulți profesori au trebuit să facă muncă de detectiv pentru a afla ce elev trebuie să ia notele de trecere și pe care să-i dăm dracului, că mai pot veni și la anul”, explică inspectorul general adjunct de la ISJ București, Dorin Manea.

De data aceasta a fost și multe contestații din partea profesorilor, care s-au plâns că se așteptau să primească 900-1000 de euro și în loc au primit plicuri cu câte 200 sau 300 care nu reprezintă note de trecere. În urma contestațiilor, peste 50% din cadrele didactice au primit mărire de șpagă.

Scris de Ef
1 iulie 2020 05:07
Citește mai mult despre: Bacalaureat

Alte articole

Vezi mai mult