Haos la Bacalaureat! Sistemul electronic de şpagă a cedat încă din prima zi

Inaugurat cu mare fast în urmă cu câteva zile, Sistemul Electronic de Plăţi pentru Mărirea Notei la Bacalaureat (SEPMNB) s-a dovedit a fi o “lucrătură” tipic românească! Deşi absolvenţii de liceu sunt abia în prima zi de Bac, serverul pentru şpăgi electronice a cedat încă de dimineaţă.

“Nu ştiu, domnule, ce are, nu face legătura, o fi de la internet! Încercăm mai târziu, sigur o să-şi revină”, a încercat o secretară să-i liniştească pe părinţii şi elevii îngrijoraţi că şpăgile lor ar putea să nu mai ajungă la comisia de Bacalaureat.

“În curtea şcolii, panicaţi, unii dintre elevi au început chiar să repete materia”, mărturiseşte prof. dr. Decebal Popescu, paznicul unui liceu unde se desfăşoară examenul. “Iată unde i-a adus incompetenţa celor din minister!”

Mulţi dintre elevi au ales să dea şi anul acesta şpagă prin metoda clasică, dar se confruntă cu probleme la fel de grave: cozile de la bancomate nu se mai sfârşesc iar criza de la Poştă a făcut ca preţul unui plic să depăşească 400 de lei.

Amintim cititorilor că sistemul electronic de şpagă la Bac a costat 174 milioane de euro, fiind dezvoltat de SIVECO în parteneriat cu o firmă de şpăgi electronice din Finlanda.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
8 iunie 2015 15:06

Alte articole

Vezi mai mult