Haos la inundații. Din cauza Covid, salvatorii n-au voie să ia oameni în barcă

Momente de confuzie și stupoare generală în câteva comune din țară inundate în urma ultimelor averse de ploaie. Din cauza măsurilor pentru prevenirea Covid-19, salvatorii au putut veni doar să dea sfaturi sinistraților. Nici măcar ajutoare, să nu cumva să se infecteze.

„Au venit doi oameni cu barca, eu eram pe acoperiș cu toată familia, m-au întrebat dacă sunt la curent cu ultima ordonanță militară. Cum era barca mică n-aveam cum să urc în ea, așa că mi s-a dat voie să vin legat cu o sfoară, prin apă, la vreo doi metri în spatele bărcii”, a povestit Florentin Simion, un cetățean dintr-o comună inundată, care a fost salvat totuși de salvatori.

Tot din cauza măsurilor de distanțare socială, țăranii nu pot sta la birt mai mult de patru la o masă, iar acum, pe inundații, multe birturi de sate au rămas fără mese. „În aceste condiții ne este tot mai dificil să bem și să așteptăm să vină cineva să ne scoată din beleaua asta. Vizita la birt este lipsită de sens în acest caz”, a comentat un sătean pentru Digi24.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

23 iunie 2020 05:06
Citește mai mult despre: inundatii

Alte articole

Vezi mai mult