Hingherii iau mită de la maidanezii pe care ar trebui să-i prindă

Primarul Oprescu a atras atenţia că fenomenul nu e nou. De douăzeci de ani, hingherii care ies pe teren cu laţul de prins câini închid ochii când văd o haită de maidanezi. Ei primesc foloase necuvenite de la câini, pe care îi fac scăpaţi pe aleile din jurul blocurilor.

Mulţi hingheri şi-au ridicat vile din şpaga pe care au primit-o de la câini. Dacă vedeţi un hingher la volanul unei alte maşini decât duba de serviciu, gândiţi-vă că nu din prins maidanezi şi-a cumpărat-o. Provenienţa banilor e alta: câinii fac pe din două cu ei sumele pe care le obţin din taxe de protecţie.

Se ştie că meseria de hingher este printre cele mai bănoase. Deşi salariul nu este cine ştie ce, tinerii dau şpăgi nesimţite ca să intre în branşă. Practic, odată ce ai ajuns hingher nu mai ai grija banilor, trăieşti lejer din mita pe care o dau câinii.

Momentan, foarte puţini hingheri îşi fac meseria cum trebuie. Ei sunt şi cei mai săraci oameni din sistem, pentru că au refuzat cu demnitate genţile de bani cu care câinii tot încearcă să-i cumpere. Atunci când ies pe teren, hingherii corecţi sunt în stare să se ia la bătaie cu maidanezii. Se pare că, atunci când câinele pe care-l urmăresc se ascunde sub o maşină, ei încep să strige ca descreieraţii: “Ieşi afară, javră ordinară!”

Scris de TNR
3 februarie 2011 16:02

Alte articole

Vezi mai mult