Rămaşi fără copaci, din ce în ce mai mulţi hoţi de lemne se reprofilează! În sectorul 3 al Capitalei, aceştia vizează acum cea mai abundentă resursă, betonul.

Chiar în această dimineaţă, un poliţist local care încerca să-i oprească pe hoţii de beton a fost alungat de aceştia cu palme şi şuturi.

hotiidebeton.jpg

"Erau vreo zece inşi scoteau bordurile cu ranga şi le încărcau într-o dubă. Bordurile astea sunt mândria sectorului, ce era să fac, să stau cu mâinile în sân? Jos labele de pe betonul poporului!", spune agentul Poliţiei locale, în vârstă de 72 de ani.

"Din păcate, eram copleşit numeric, iar faptul că merg în baston nu mă ajută foarte mult. Până să ajungă întâririle, am încasat câteva scatoalce şi m-am retras într-o farmacie din apropiere", adaugă omul legii.

Peste 70 de tone de beton sunt furate zilnic în cartierele Bucureştiului. Majoritatea betonului ajunge pe piaţa neagră a betonului, fiind achiziţionat mai departe de cetăţenii care vor să-şi betoneze curţile. Câteva tone de beton iau însă drumul Austriei, de unde preţiosul material se întoarce în România sub formă de pavele.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Friday, 10.01.2020 12:02 Social

National Cinematografic