Hrăniți constant de turiști, urșii și-au luat-o în cap: “Da’ o bere nu dați şi voi?”

Iată de ce toţi specialiştii avertizau să nu dăm de mâncare urşilor coborâţi din pădure! Tot mai mulţi turişti care au hrănit urşii se plâng că nu mai scapă de ei, iar animalele au prins tupeu şi au început să ceară bere, ţigări şi chiar bani de buzunar.

„Nu credeam că fac atâta rău dându-i ursului din sandvişul meu, mai ales că era slab şi jigărit”, spune Aurel, turist cazat la o pensiune pe Valea Prahovei. „Acum mi-e frică să ies din cameră, că ursul şi-a adus prietenii şi insistă să le dau o bere, şi dacă am cumva şi un pachet de ţigări…”

„Lângă hotelul unde stau, aici la Sovata, e o gaşcă de urşi cărora li s-a urcat grav la cap. Le-am dat câţiva mici când am făcut un grătar în poiană, şi de atunci mă tapează mereu de mâncare, bani, băutură. Dacă le zic că n-am, încep cu faze de-alea de golani. ‘Pe controlate şi pe luate’? Sunt urşi, la naiba”, se plânge Decebal, un alt turist terorizat de jivine.

„Să-i înţelegem şi pe bieţii urşi. Trebuie să fie frustrant să vezi mereu prin pădure PET-uri de bere şi toate să fie goale”, declară Marcel, pădurar din Braşov.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
3 iulie 2019 07:51
Citește mai mult despre: ursi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult