Ikea, amendată de CNCD pentru bara Skorva, preşul Kolon şi oala Oumbärlig

Masculinitate toxică extrem de virulentă la Ikea, unde mai multe produse au fost scoase de la raft, după o decizie CNCD. Bara de pat “Skorva” este printre produsele care nu mai pot fi comercializate în ţara noastră, Ikea fiind amendată cu 50.000 de lei pentru injurii grave la adresa tuturor femeilor şi pentru discriminare pe bază de sex.

“Când stau pe un pat şi ştiu că sub mine este o bară Skorva nu mă mai pot concentra deloc la sex. Dacă şi el ştie că are o Skorva în pat? Dacă pentru el e un fel de threesome şi eu sunt a doua skorva?”, se întreabă pe bună dreptate supărată o femeie din Bucureşti.

Cei de la CNCD au dat o amendă usturătoare şi pentru oala Oumbärlig: “Nu e ok pentru nicio femeie să se ducă în magazin şi să se facă glume precum Oumbärlig sau n-Oumbärlig? Pune femeile într-o situaţie vulnerabilă, de inferioritate, le expune la propuneri indecente”, spune Csobolcz Szekszső, de la CNCD.

Următorul produs vizat a fost preşul protecţie de podea Kolon, care “evident loveşte în imaginea personală a atâtor persoane de orientare sexuală alternativă, despre care Ikea aparent presupune că ar fi pasivi, inferiori, la podea, pe covor etc”, se arată în decizia CNCD.

Ikea nu a contestat amenzile, dar a scos preventiv de la vânzare şi setul de cuţite Lindik.

Scris de Ionut
10 decembrie 2019 14:12
Citește mai mult despre: ikea

Alte articole

Vezi mai mult