Imaginile cu aşa-zisele lagăre din Coreea de Nord erau de fapt Militari Residence

Fake news ordinar demontat rapid de experții români. După o eroare la o televiziune de știri din România, care a difuzat din greșeală un reportaj cu blocurile din Militari prezentându-le drept un lagăr de concentrare nord-coreean, analistul Decebal Popescu a demonstrat că e vorba de fapt de o stradă nou-apărută pe un maidan de lângă București, numit impropriu cartier.

Se explică de ce în imagini apar blocuri de săraci nemâncați și foarte mulți militari: ”Doar două zone de pe această planetă au o concentrație atât de mare de generali și fomiști, București și Coreea de Nord. În imagini se vede clar că e vorba de Militari și nu Phenian”, spune Decebal Popescu.

Opinia expertului e întărită și de faptul că la un moment dat cineva din filmare, vizibil sărac și îndoctrinat, spune ”Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu” și nu ”Era mai bine pe vremea lui Kim Ir Sen”, cum se spune în Coreea de Nord. Autorii reportajului își cer scuze, dar spun că n-au nicio vină: ”Militari Residence arată exact ca un cartier de comuniști spălați pe creier din Coreea de Nord”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
3 februarie 2022 16:54
Citește mai mult despre: Militari

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult