Impresionat de ce a văzut la Bâlea, Yuval Harari a scris o nouă carte: Șlapiens

E plin de vedete prin munţii României! Chiar şi cunoscutul scriitor Yuval Harari, autorul bestsellerului „Sapiens”, a recunoscut că o vizită în ţara noastră l-a inspirat să lucreze la o nouă carte.

Potrivit lui Harari, volumul „Şlapiens: o scurtă istorie a şlapilor” e inspirat de un traseu în Făgăraş, unde a văzut mii de oameni punându-şi la încercare şlapii, crocşii şi săndăluţele cu puf.

„Când am ajuns la Bâlea, mi-am dat seama că nu focul ne-a propulsat pe aceste culmi ale dezvoltării, nici roata, nici uneltele de silex – ci abilitatea de a escalada munţii în şlapi, spărgând seminţe, cu o boxă bluetooth pe umăr. N-o să vezi un cimpanzeu făcând asta”, susţine Harari.

„Una dintre teoriile revoluţionare izvorâte din experienţa de munţoman a lui Harari e că în momentul de faţă, pe planeta noastră coabitează două specii de Homo şlapiens: Homo şlapiens şlapiens şi homo şlapiens ciorapiens, cel de-al doilea fiind ceva mai bine adaptat la traseele închise iarna, cu pericol de avalanşe”, spune Gigi Aurel, un cont fals de pe Facebook care susţine că a citit cartea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
14 august 2022 10:02
Citește mai mult despre: harari slapi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult