În Antichitate, oamenii credeau că burta de bere este plată, nu rotundă

Istoricii britanici au lansat o teorie extrem de controversată: ei suţin că au identificat mai multe texte vechi din care reiese că, în Antichitate, oamenii erau convinşi că burta de bere este perfect plată. Mulţi băutori de bere se vedeau astfel nevoiţi să-şi sugă burta, pentru a nu fi bănuiţi că insinuează cumva că burta de bere ar fi altfel decât plată.

Mai mult, în perioada Renaşterii un bărbat a fost ars pe rug după ce a susţinut în faţa Bisericii că burta de bere este rotundă. Deşi a rămas inclusiv la bustul gol, ca să-şi demonstreze teoria, reprezentanţii Bisericii au fost de neînduplecat şi l-au trimis pe rug. Se pare că ultimele cuvinte rostite de bărbat înainte de a fi ars au fost „Şi totuşi e rotundă”.

Biserica a acceptat destul de târziu că burta de bere este rotundă, iar asta abia după ce mai mulţi teologi au reuşit să susţină cu argumente credibile, în lucrări de mii de pagini, că faptul că burta de bere este rotundă nu infirmă existenţa lui Dumnezeu. Cu toate acestea, se pare că Biserica a pierdut foarte mulţi adepţi în momentul în care a recunoscut oficial că burta de bere este rotundă.

Scris de Calin
22 mai 2013 07:51

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult