În aşteptarea iernii, un hipster a inventat bicicleta închisă, cu 4 roţi şi motor pe benzină

Până nu de mult, hipsterii erau condamnaţi să stea în casă pe timpul iernii, condiţiile meteo fiind nefavorabile mersului pe bicicletă. Un bucureştean anunţă însă că invenţia sa, “bicicleta de iarnă”, o bicicletă închisă, cu 4 roţi şi motor cu benzină, va produce o adevărată revoluţie în traficul din Capitală, permiţându-le cicliştilor să circule nestingheriţi chiar şi la temperaturi sub zero grade.

“E un concept simplu, mă mir că nu s-a gândit nimeni la el până acum”, susţine Jon Ivaşcu, inventatorul vehiculului. “Practic, doar am adăugat bicicletei mele vintage o caroserie solidă, care mă protejează de intemperii. Deoarece devenise grea, i-am pus un motor de 1300 cmc, două roţi în plus şi cauciucuri groase pentru stabilitate. Spre deosebire de o bicicletă normală, are 3 pedale – ambreiaj, acceleraţie şi frână – dar principiul de bază este acelaşi. Acum pot merge pe bicicletă tot anul.”

Întrebat dacă bicicleta de iarnă e ecologică, inventatorul a declarat: “Este extrem de poluantă, dar e un mic sacrificiu pe care trebuie să-l facem dacă nu vrem să ne alăturăm conformiştilor care conduc maşini. Bicicleta e viitorul!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
30 octombrie 2012 08:10

Alte articole

Vezi mai mult