În Bucureşti şi-au făcut apariţia adevăraţii vestitori ai primăverii, sunetele de bormaşină

Nu mai există nici un dubiu: primăvara a sosit! De câteva zile, în Bucureşti şi-au făcut apariţia celebrele sunete de bormaşină, cele despre care etnologii spun că au luat locul ghioceilor, ele fiind cele care anunţă venirea primăverii. După politicieni, bormaşinile sunt acum cele mai înjurate obiecte de către români.

„Vremurile în care primăvara era vestită de apariţia ghioceilor au trecut. Locul lor a fost luat de sunetele de bormaşină. După cum se ştie, pentru ca folosirea bormaşinii să fie eficientă, geamul trebuie deschis, astfel încât sunetul să se propage cât mai departe. Or dacă se deschid geamurile, asta înseamnă că afară sunt deja temperaturi primăvăratice”, a explicat reputatul etnolog Decebal Popescu.

Sunetul de bormaşină este principala cauză şi a asteniilor de primăvară cu care se aleg foarte mulţi români. „Primele sunete de bormaşină nu înseamnă mare lucru în sine”, susţine etnologul. „În schimb, ele sunt un semnal clar că în următoarele câteva luni vom fi terorizaţi de bormaşini, încă de la primele ore ale dimineţii. E greu să nu fii afectat negativ de conştientizarea acestei situaţii.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
7 martie 2013 15:03

Alte articole

Vezi mai mult