În caz de atac nuclear, pastilele cu iod pot fi folosite ca bomboane pe colivă

V-aţi luat pastilele de iod ale lui Rafila de la medicul de familie? Dacă nu, grăbiţi-vă! Printre gospodine circulă de câteva zile bune un pont delicios: pilulele cu iod nu sunt doar frumoase, ci şi gustoase, putând înlocui drajeurile de zahăr în orice preparat dulce, de la tort până la colivă.

Chiar şi autorităţile au recunoscut că, deşi iodul e recomandat de obicei doar tinerilor, în caz de atac nuclear absolut oricine îşi va putea orna coliva cu pastiluţe cu iod. „Cel mai probabil, nu vom fi martori vreodată la un atac cu arma atomică”, a precizat Valeriu Bakula, secretar de stat pentru Reţete şi Sfaturi Practice. „Dar dacă cumva se întâmplă, vom avea de făcut multă colivă, şi e bine să avem în casă nişte bomboane. Pastilele cu iod au consistenţa potrivită, sunt crocante, lucioase şi au o culoare foarte plăcută. Recomand tuturor să şi le ridice cât mai curând, mai ales că nu expiră şi nu fac gărgăriţe.”

Dacă ordonanţa în acest sens va fi adoptată, pe lângă iod, medicii ar putea distribui şi arpacaş, cu toate că există riscul ca spitalele şi policlinicile să fie cotropite de porumbei.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
4 octombrie 2022 16:00
Citește mai mult despre: coliva iod

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult