Ca în fiecare an, primarii de sector iau foarte în serios sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel! Cu această ocazie, cei şase edili vor înlocui, conform tradiţiei, toate pietrele - borduri, stâlpişori, ghivece - şi toate pavelele.

pavelepavel.jpg
"E ceva ce facem în fiecare an, de când strămoşul meu, Eusebiu Negoiţă Mavrocordat, a pus primele borduri şi dale pe uliţa care ducea spre bolniţa de ciumaţi de pe moşia Dudeştilor", a precizat primarul sectorului 3, Robert Negoiţă Mavrocordat.

"Petru şi Pavel, ocrotitorii pietrelor şi ai pavelelor, sunt prăznuiţi azi pe şantierele nesfârşite din întregul oraş. Pentru mine e o onoare să lucrez în această zi sacră, mai ales că uitaţi ce frumoase sunt astea noi, de două ori mai roz decât alea de anul trecut", spune nea Ilie, muncitor necalificat din sectorul 3.

În bun spirit creştin, pietrele şi pavelele vechi vor fi refolosite la şantierul Catedralei Neamului, cu precădere pentru meterezele şi temniţa aşezământului de cult.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Monday, 29.06.2020 13:47 Social

National Cinematografic