În Israel a început programul Rabbi, de schimbare a religiei

Autorităţile israeliene au demarat un program masiv de schimbare a religiei, după ce şi-au dat seama că evreii cred în aceeaşi divinitate de patru mii de ani. “Avem o religie foarte veche şi se vede. Scoate extrem de mult fum, de la sacrificiile ritualice, şi poluează mai mult decât religiile noi”, a explicat Mussafir Asham, rabinul care se ocupă personal de acest program.

Începând cu 1 noiembrie, toţi israelienii care vor să-şi schimbe religia veche cu una nouă pot beneficia de programul Rabbi. Iată cum descrie rabinul Asham întreaga procedură: ”Programul Rabbi înseamnă să dai religia ta veche ca avans pentru una nouă. Trebuie să ţineţi cont însă că religia nu trebuie să fie mai veche de 5.000 de ani. Atenţie, deci: religiile preistorice şi cultul animist al naturii nu intră în programul Rabbi!”

Conform statisticilor, mulţi evrei ar vrea să treacă la religia mormonă, care, permiţând poligamia, reprezintă un adevărat aspirator de femei. Alţii preferă luteranismul, pentru că este o religie fiabilă, de producţie germană. ”Sincer, dacă ar fi să-mi iau altă religie, eu la asta aş trece, la luteranism”, mărturiseşte Mussafir Asham. “E o religie pe care te poţi baza, nu te lasă în drum. Nu e ca ortodoxia, să trebuiască să mergi cu ea în servis în fiecare duminică.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
21 octombrie 2011 11:40

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult