În Kîrghîstan, femeile gătesc numai cu carne de tun

Conservele kîrgîze din carne de tun sunt vestite ca fiind cele mai gustoase conserve din lume, iar mare parte din PIB-ul acestei ţări provine din exportul de carne de tun. Acest aliment este gătit de obicei în sânge, după o reţetă care s-a păstrat intactă de sute de ani. Carnea de tun este afumată şi gătită în sânge. Pentru acest preparat sângele trebuie să fie proaspăt, să nu aibă timp să se usuce pe rană.

Şi producţia de sânge este foarte mare în Kîrgîstan, depăşind cu mult nevoile populaţiei. Din acest motiv pe întreg teritoriul ţării se varsă foarte mult sânge, de obicei sânge care aparţine oamenilor nevinovaţi. În pieţele publice se organizează băi de sânge, în care oricine poate să intre fără să plătescă nimic.

 

Seara, înainte de culcare, mamele kîrgîze le citesc copiilor povestea lui Kîrgîstan Păţitul. Copiii kîrghîzi care nu au adormit pe patul armei primesc o somaţie de culcare: nani-nani-puişor o dată, nani-nani puişor de două ori, după care sunt împuşcaţi în cap. Cine nu e gata, este luat cu lopata.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
25 iunie 2010 13:58

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult