TNR Premium cu 2€/lună

  • N-ai bannere publicitare
  • Poți comenta la articole în site
  • Peste 70 de articole doar pentru abonați în fiecare lună
  • Susții cel mai important cotidian independent din România

În pragul postului, firmele de mezeluri renunţă la cele 3 procente de carne din produsele lor

Scris de Vasile
@
13 noiembrie 2012 18:57
În pragul postului, firmele de mezeluri renunţă la cele 3 procente de carne din produsele lor

Românii amatori de salam, parizer şi şuncă le vor putea consuma liniştiţi în postul Crăciunului, anunţă firmele producătoare de mezeluri. Acestea au convenit astăzi să renunţe, pe toată durata postului, la 3% din ingrediente, reprezentând carnea şi alte substanţe de origine animală.

“Toţi românii vor putea astfel să respecte postul, fără să fie forţaţi să se abţină de la textura bogată, cauciucată a unei felii de şuncă de Praga”, susţine managerul unui combinat de mezeluri. “Gustul va fi exact acelaşi, pentru că nu ne vom atinge de ingredientele esenţiale, care dau savoare produselor noastre: glutamatul monosodic, inosinatul monofosfat, dimetiltriptamina, acidul lisergic şi multe altele. Toate acestea sunt 100% de post, nici măcar nu sunt compatibile cu carnea.”

“Am gustat salamul nou şi n-am simţit vreo diferenţă”, a declarat un client. “Personal, nici nu ştiam că se mai pune carne în mezeluri, ca pe vremea bunicilor. Acum îmi fac griji că n-am postit cum trebuie toţi anii ăştia – te pomeneşti că şi în lapte se pune lapte.”

Ne găsești și pe FacebookInstagram, TikTok și YouTube.

Comentarii 0 comentarii

Joburi Disponibile

Alte articole

Rubrica lui Ovi