În pragul postului, firmele de mezeluri renunţă la cele 3 procente de carne din produsele lor

Românii amatori de salam, parizer şi şuncă le vor putea consuma liniştiţi în postul Crăciunului, anunţă firmele producătoare de mezeluri. Acestea au convenit astăzi să renunţe, pe toată durata postului, la 3% din ingrediente, reprezentând carnea şi alte substanţe de origine animală.

“Toţi românii vor putea astfel să respecte postul, fără să fie forţaţi să se abţină de la textura bogată, cauciucată a unei felii de şuncă de Praga”, susţine managerul unui combinat de mezeluri. “Gustul va fi exact acelaşi, pentru că nu ne vom atinge de ingredientele esenţiale, care dau savoare produselor noastre: glutamatul monosodic, inosinatul monofosfat, dimetiltriptamina, acidul lisergic şi multe altele. Toate acestea sunt 100% de post, nici măcar nu sunt compatibile cu carnea.”

“Am gustat salamul nou şi n-am simţit vreo diferenţă”, a declarat un client. “Personal, nici nu ştiam că se mai pune carne în mezeluri, ca pe vremea bunicilor. Acum îmi fac griji că n-am postit cum trebuie toţi anii ăştia – te pomeneşti că şi în lapte se pune lapte.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
13 noiembrie 2012 18:11

Alte articole

Vezi mai mult