În sfârşit, o stradă din Capitală va fi dedicată adevăratei esenţe a sufletului românesc! După lungi dezbateri, Bulevardul Lascăr Catargiu din Sectorul 1 va fi redenumit Bulevardul Lască Mergeşiaşa, în onoarea tuturor românilor care, de-a lungul secolelor, şi-au băgat picioarele.

lascamerge_siasa.jpg
"Din cele mai vechi timpuri, Lască Mergeşiaşa a fost alături de noi. Vin turcii şi tătarii? Lască Mergeşiaşa! Ciuma şi fanarioţii? Lască Mergeşiaşa. N-avem spitale şi autostrăzi? Lască Mergeşiaşa! Era chiar inadmisibil să nu avem o stradă care să reflecte relaţia acestui popor cu Lască Mergeşiaşa. De data asta nu mai puteam spune Lască Mergeşiaşa", a argumentat Octav Frunză, şeful Companiei Municipale Plăcuţe şi Borne.

"Nimeni nu mai ştie cine a fost Lascăr Catargiu. Lască Mergeşiaşa, în schimb, e încă pe buzele tuturor", a completat Aurel Popescu-Mergeşiaşa, urmaş al marelui erou popular.

Ceremonia de dezvelire a plăcuţei cu "Bd. Lască Mergeşiaşa" va avea loc într-o zi de lucru, pe la ora 6, când vor fi de faţă mii de şoferi bucureşteni blocaţi în trafic.

Scris de Vasile | Thursday, 17.01.2019 15:22 Social