În sfârșit o soluție eficientă! Primăria va construi un pasaj pe sub șantierul de la Piața Sudului

Primăria Bucureștiului a anunțat astăzi un proiect grandios care va fluidiza traficul în zona Pasajului Piața Sudului, aflat în construcție de câțiva ani buni. Acesta prevede construirea unui pasaj subteran, care va trece pe sub șantierul de acolo și va permite accesul rapid spre cartierul Berceni.

„Inițial ne-am gândit să facem un pod, dar aceasta nu este o soluție fezabilă, având în vedere că pe jos sunt șanțuri și nu avem unde să fixăm picioarele. Un pasaj subteran este soluția perfectă, la mijloc vom face și o parcare pentru accesul rapid la stația de metrou și la mall-ul din zonă”, a declarat directorul direcției administrare străzi din Primăria Capitalei.

Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, pasajul urmând a trece la 50 de metri pe sub pământ. Acesta va începe din zona Parcul Copiilor – Brâncoveanu și va ieși la suprafață la Apărătorii Patriei. Proiectul va costa 500 de milioane de euro și va fi terminat în 2025, cu 10 ani înainte de finalizarea pasajului Piața Sudului.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Timesnewroman.ro, acum și în format print. Almanahul TNR, 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Eftimie
24 octombrie 2016 16:10

Articole asemanătoare

Vezi mai mult