În sfârșit s-a aflat adevărul despre românul care n-a primit pâine în Secuime: n-avea destui bani!

După ani de înfierbântat mințile idioților, mitul că în Secuime nu primești pâine dacă o ceri în română a fost în sfârșit demontat definitiv. Se pare că, într-adevăr, a fost un român care n-a reușit să-și cumpere pâine în Secuime, dar nu pentru că a cerut pâinea în română, ci pentru că n-avea destui bani pentru ea.

Cu puțin timp înainte să oprească pentru pâine, românul și-ar fi dat ultimii bani ca să-și cumpere revista ”România Mare” dintr-o benzinărie. ”Îmi aduc aminte de el”, spune István Sárkány, patronul brutăriei. ”N-avea destui bani pentru pâine și a vrut să-mi dea revista «România Mare», dar l-am refuzat. Dacă îmi dădea «Playboy»-ul sau măcar o revistă de sudoku, acceptatm, dar cu revista lui Vadim chiar n-aveam ce face, că nu e moale hârtia și te iriți.”

Românul a avut și ghinion, că i s-a prins banda casetei cu manele în casetofonul mașinii și a fugit reăede s-o salveze. ”Dacă mai rămânea, probabil îi dădeam o pâine gratis, de milă”, spune István Sárkány. Pe de altă parte, patronul brutăriei spune că întâmplarea i-a ajutat afacerea. ”După ce a apărut mitul cu românul care n-a primit pâine în Secuime, zilnic veneau zeci de români să ceară pâine în română, ca să verifice. Și normal că le dădeam, că doar de aia fac pâinea, ca s-o vând”, a povestit acesta.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
22 februarie 2017 14:02

Alte articole

Vezi mai mult