S-a făcut dreptate: Parlamentul a ieşit astăzi la rampă cu mult aşteptata modificare la legea ciobănitului! Potrivit amendamentului recent adoptat, păstorii vor putea deţine oricât de mulţi câini pentru a-şi păzi turma. Din păcate, numărul mioarelor va fi însă limitat cu stricteţe: maximum 3 oi la munte, 2 la deal, una la şes şi o oaie la doi ciobani în Deltă.

trei_oi_maximum.jpg
“Ciobanii prinşi cu mai mult de 3 oi vor fi amendaţi, dar există şi derogări: mielul de Paşti, de exemplu, se calculează ca o treime de oaie”, a spus un membru al Comisiei pentru ovine a Senatului. “În plus, câinii din rasa caniche, deşi au lână creaţă şi pot fi dresaţi să behăie, nu vor figura drept oi.”

“Ciobanii aveau dreptate. Nu câinii erau adevărata problemă, ci oile”, recunoaşte Onufrie Rîuleţ, senator PSD de Mehedinţi. “Dacă turma de oi va cuprinde doar 3 exemplare, nu va mai fi deloc nevoie de câini, măgari şi alte animale care ne sperie vânatul. Tăiem răul de la rădăcină!”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 18.12.2015 16:11 Social

National Cinematografic