În urma furtunii, zeci de sate au rămas fără curent și le-au zburat budele din casă înapoi în fundul curții

Furtuna din weekend a afectat zeci de sate din sudul și estul țării, total nepregătite pentru condițiile climaterice din România. Astfel, numeroase zone au rămas fără curent și în mii de case budele din casă au zburat înapoi în fundul curții. Situația i-a bucurat pe mulți țărani, pentru că atunci când plouă afară nu mai trebuie să se șteargă la cur, că îi spală apa de ploaie.

„A fost un miracol, a trăznit odată afară, am auzit un tunet și, când mă uit, buda zburase din casă direct în spatele grajdului. Vestea bună e că mi-a omorât și porcul, nu mai trebuie să aștept până la Crăciun ca să-l tai, mi l-a făcut direct șnițele”, spune Costin Toader, un țăran din Târgoviște.

Furtuna a fost ca o binecuvântare pentru locuitorii din zonele rurale, pentru că multe din budele zburate erau nefolosite. „N-am înțeles niciodată treaba asta cu buda în casă, te simți ca un animal în cușcă. Am făcut-o mai mult de gura lumii, că eu preferam să fac tot afară, atârnat de geam sau sub copac, unde e aer curat și simți cum îți mângâie vântul boașele”.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

3 iulie 2017 13:07
Citește mai mult despre: buda ploaie

Alte articole

Vezi mai mult