În vederea unei intervenţii în Gaza, Liechtensteinul mobilizează un număr record de soldaţi: 2

Guvernul de la Vaduz a anunţat aseară că se pregăteşte să intervină în Orientul Mijlociu, mobilizând un număr fără precedent de rezervişti în acest sens. Astfel, doi soldaţi liechtensteinieni vor participa la operaţiunile din Gaza, o desfăşurare de forţe care i-a uimit atât pe cetăţenii principatului din Alpi, cât şi pe vecinii elveţieni şi austrieci.

“Ştiu că unii dintre voi consideră că ar fi normal să-l trimitem în Gaza doar pe Hans, nu şi pe Fritz”, a declarat Robert Sauerhaus, ministrul Apărării, Turismului, Industriei şi Sănătăţii. “Dar facem asta cu un motiv: să dovedim că Liechtensteinul are de două ori mai multă greutate pe câmpul de bătălie decât credeau duşmanii noştri, Andorra şi San Marino.”

“Înţelegem preocuparea faţă de militarizarea statului nostru, dar cu un singur soldat nu mai putem negocia de la egal la egal cu marile puteri ale lumii. În plus, cel mai mare obstacol în calea dublării forţelor noastre armate a fost depăşit deja: i-am găsit lui Fritz un înlocuitor la brutărie”, a adăugat celălalt ministru liechtensteinian.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
20 noiembrie 2012 15:11

Alte articole

Vezi mai mult