În vizită la Bucureşti, Prinţul Charles spune că vrea să salveze şi satul medieval Berceni

Alteța sa principele de Wales, Charles al Marii Britanii, a vizitat în aceste zile, pe lângă satele din Transilvania unde are moșie și câteva sate din sudul țării, încheindu-și vizita în cea mai mare localitate rurală din România, București. Acesta a fost impresionat de frumusețea locurilor și s-a angajat să salveze satul medieval Berceni, pe care localnicii îl numesc „cartierul” Berceni.

„Am să-mi cert slugile, de ce nu mi-au spus că și în afara Transilvaniei există sate medievale”, a glumit Alteța Sa cu reporterii adunați în jurul său. Prințul Charles a mărturisit că a fost impresionat de un bloc feudal din secolul XVI, aflat acum aproape în ruină, dar încă locuit, care este „ca o casă saxonă prost făcută dar cu mai multe etaje”. Moștenitorul coroanei britanice a vizitat stația de metrou Constantin Brâncoveanu, numită așa în cinstea domnitorului care a construit-o ce a fost executat mai apoi de turci împreună cu cei patru fii ai săi.

Tot în zonă acesta a vizitat și săptăturile arheologice de la Piața Sudului, unde localnicii caută rămășițele unei civilizații străvechi care știa să facă tuneluri în mai puțin de 10 ani cu unelte primitive. Charles a spus că săpăturile trebuie să continue, fiind convins că în cele din urmă se va face o descoperie epocală în materie de construcții.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Eftimie
30 martie 2017 18:03

Alte articole

Vezi mai mult