Încă o facțiune în Islam. După suniți și șiiți au apărut șaormiții

Războaiele religioase din lumea musulmană par să nu mai înceteze vreodată. Pe lângă sectele cunoscute, suniții și șiiții, au apărut acum și șaormiții, o nouă facțiune, și mai războinică dar și mai fanatică. Ei sunt complet contra ideii de poligamie, nu vor mai multe neveste cicălitoare și spun că gyrosul e spurcat, fiind făcut cu carne de porc.

Șaormiților le place atât de mult șaorma, încât își trăiesc întreaga viață după reguli care au legătură cu ea. Șaormiții își fac rugăciunile de 5 ori pe zi, dar cu nu fața spre Mecca, ci cu fața spre Dristor Tineretului.

La fel ca toți ceilalți musulmani, șaormiții au cinci obligații: Să mănânce șaorma de 5 ori pe săptămână, să meargă în pelerinaj la Dristor măcar o dată în viață, să dea de pomană o șaorma la săraci, dar și războiul sfânt, adică obligația să-i supună pe necredincioșii care nu cred în șaorma.

Dar pentru șaormiți de departe cea mai grea obligație este a cincea. Pentru ei, cea mai grea perioadă a anului e Ramadanul șaormit, când nu mănâncă șaorma deloc pe timpul zilei. În acele zile, șaormiții pot fi văzuți cum zac ziua fără vlagă, cu ochii stinși și cu gândul doar la șaorma.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
28 iulie 2021 10:40
Citește mai mult despre: islam șaorma

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult