Încă o revoltă la sparanghel în Germania: ”Din ăsta nu iese țuică!”

Acuzații grave la adresa angajatorilor germani. Românii plecați la cules de sparanghel spun că au fost mințiți și că sparanghelul nu are proprietățile descrise în contract. Culegătorii spun că agenția i-a înșelat. ”Ne-au spus că dintr-o găleată de sparanghel și o găleată de apă iese o găleată de țuică pură. Deși am încercat cu mai multe tipuri de cazane, n-a ieșit nici măcar de o cinzeacă”, spun românii.

”Țuica de sparanghel e amară, verzuie și nici nu-ți ține de foame, cum face țuica românească de prune”, spun foarte mulți culegători. Aceștia au decis să plece de pe plantație cu prima ocazie și se jură că nu vor mai cădea victime mirajului occidentului.

”Am visat să ne matolim la discreție aici, cu sparanghel, și am ajuns să cumpărăm din magazine rom, vodcă și alte mizerii toxice de pe-aici. Ne-au spus că putem face țuică din sparanghel, de-aia nici nu ne-am adus de-a noastră de acasă”, se plânge un muncitor.

Unii români plecați în Germania spun că au lăsat orice rușine deoparte și au cerut rudelor din România să le trimită pe TIR câte o damigeană de țuică, pentru că altfel nu vor avea putere să se întoarcă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 mai 2020 12:05
Citește mai mult despre: Germania

Alte articole

Vezi mai mult